Omgeving

Voor actuele informatie (wandel- en fietsroutes) kunt u kijken op de site van Drentsche Aa Nationaal Park en Landschap: http://www.drentscheaa.nl.

Op dinsdag 19 februari 2009 heeft de NCRV aandacht besteed aan Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. U kunt misschien de uitzending nog bekijken, maar mijn link is zoek.

In 2005 werd het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa door natuurkenners uitgeroepen tot één van de twee mooiste landschappen van Nederland (naast het Geul- en Gulpdal in Limburg). In het gebied zijn vele wandel- en fietsroutes. De, met vijf sterren bekroonde, Drentsche Aa is één van de laatste gave beekdalen van Nederland. Als je er doorheen wandelt of fietst kom je langs hunebedden en door esdorpen. Wandelingen gaan door moerassige weilanden en langs mooie beken; de oplettende en rustige wandelaar ziet orchideeën en ijsvogels. Het is er overdag nog stil en 's nachts goed donker. De variatie aan landschappen en mogelijkheden maakt dit gebied tot iets heel speciaals.

In onze achtertuin bij het vakantiehuisje zien we verschillende vogels en regelmatig eekhoorntjes.

En ook in de winter zijn er prachtige vergezichten te bewonderen, zie onderstaande foto.

135478 bezoekers (282268 hits) sinds 11-12-2008